Dobór odpowiedniej remoska + 5 rekomendowanych modeli

Remoska od kilkudziesięciu lat jest stałym partnerem wielu szefów kuchni. Wyróżnia się przede wszystkim wielofunkcyjnością i prostą obsługą. Z łatwością przygotujesz w nim klasyczną czeską kuchnię, a także lekkie posiłki z minimalną zawartością tłuszczu. Nie zawodzi nawet miłośników wypieków – radzi sobie z bułkami, ciastami, ciastami i domowym chlebem. Jeśli i Ciebie kusił pomysł zdobycia tego potężnego pomocnika kuchennego, być może stanąłeś przed problemem, jak wybrać taki remo. Oferta różnych marek jest szeroka i czasem nieco zagmatwana. Dlatego przygotowaliśmy kilka parametrów, na których należy się skupić.

Objętość i waga

Wybór objętości zależy wyłącznie od tego, dla ilu osób planujesz przygotowywać posiłki. Przy objętości 2 litrów wystarczy para. Dla czteroosobowej rodziny bardziej odpowiednia jest remoska o pojemności około 4 litrów. Tutaj jednak można dokupić remosk, w którym możliwa jest zmiana pojemników i tym samym dostosowanie objętości do ilości osób. Waga Remosky zależy od jego objętości. Średnio osiągają około 3-4 kg. Z tym, że istnieją modele lżejsze i cięższe. To zależy tylko od twoich preferencji.

Materiał i kształt

Miski z Remosek, podobnie jak patelnie, są wykonane z teflonu lub aluminium. Zasadniczo nie ma znaczenia, którą powierzchnię wybierzesz, obie będą Ci dobrze służyć. Jedyna różnica polega na tym, że aluminiowy pojemnik bardziej docenisz do wypieku ciast i ciastek, ponieważ jego powierzchnia zapewnia równomierne pieczenie. Z drugiej strony teflon bardziej nadaje się do przygotowywania pikantnych potraw, zwłaszcza mięs i warzyw. Kształt Remosky jest prawie zawsze okrągły. Zaletą jest to, że jedzenie nie piecze się w rogach.

Pobór energii

Normalna remoska ma pobór mocy od 400 do 1700 W i jest podłączana do standardowego gniazdka elektrycznego 230 V. Jednocześnie im wyższy pobór mocy, tym szybsze ogrzewanie. Jeśli zdecydowałeś się na korzystanie z remosk na przykład w drodze, koniecznie zaopatrz się w remosk, który można podłączyć poprzez konwerter 12 V do akumulatora samochodowego – czyli remosk o niższym poborze mocy.

Kontrola

Sterowanie Remosky jest bardzo łatwe. Za pomocą klasycznego włącznika znajdującego się na uchwycie górnej pokrywy można ją uruchomić. A później go wyłączasz. W przypadku niektórych nowoczesnych typów można również znaleźć regulator gotowania, dzięki któremu można oszczędzać energię. Nie musisz przygotowywać każdego posiłku, aby uzyskać pełną, złą wydajność.

Najlepsze remoski według recenzji

REMOSKA R 22 Srebrny recenzja

ETA Prodiż Pecenka (013390000) recenzja

REMOSKA R 21 Srebrny recenzja

REMOSKA R 22F GRAND TEFLON recenzja

REMOSKA R 21 TS ORIGINAL CHAMPAGNE GOLD recenzja

Umiejętności

Opublikowano w dniu

25 sierpnia 2020